Demján Sándor erősítené a magyar tulajdont a bankszektorban.


Demján Sándor erősítené a magyar tulajdont a bankszektorban. Szerinte ez kell ahhoz, hogy Magyarország kilábaljon a válságból, ám amíg a bankszektornak csak a 10%-a van magyar kézben, eddig ez nem fog menni. 

Demján Sándor: Ma nagyon ráfér a magyar társadalomra az, hogy tanuljunk meg takarékoskodni, tanuljuk meg azt, hogy előbb takarékoskodjunk, azután költsünk. Az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke szerint a bankoknak is feladata lenne takarékosságra tanítani az ügyfeleket. 

– Ez az alap, hogy a bankszektor, az energia szektor, az infrastruktúra az nemzeti kézben kell legyen. Az energiaszektor most teljesen külföldi tulajdonban van. Az állami nagy infrastrukturális beruházások legtöbbje szintén az ilyen hibás döntések miatt szorul most az ország külföldi segítségre – sorolta Demján Sándor

– Nem a külföldi tőke ellen kell lenni, csak azokat az egészséges arányokat kell helyreállítani az unión belül van, amiért ha kell, akkor véresen küzd minden ország. Demján Sándor szerint a munka becsületét is vissza kell adni ahhoz, hogy az ország talpra álljon.

Kulcsszavak: Demján Sándor
Címkék: Demján Sándor interjú
Kategóriák: NEWS