hegedus-eva  Hegedűs Éva hegedus eva

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, ezt követően 1979-ben kezdett dolgozni első munkahelyén, az Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézetben. 1981 és 1996 között kormányzati hivatalokban tevékenykedett, 1993-tól a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkáraként. 1997-től kezdve részt vett a Földhitel és Jelzálogbank megalakításában, és vezérigazgató-helyettesként irányította a bank kockázatkezelési és értékpapír üzletágát. 2000 és 2002 között a Gazdasági Minisztérium stratégiai és energetikai helyettes államtitkáraként dolgozott. 2002-2006-ig az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. lakossági üzletágának vezetője volt. Az OTP Bankban betöltött pozícióval párhuzamosan igazgatósági elnökként irányította az OTP Lakástakarékpénztár Zrt-t. 2006-tól a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt.-t és a BG Magyarország Lízing Zrt-t irányította elnök-vezérigazgatóként. 2010 májusától a Gránit Bank Zrt. vezérigazgatója és egyben az Igazgatóság alelnöke. Jelenleg tagja a Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi Szakosztálya Elnökségének, valamint a Magyar Bankszövetség elnökségének.

Leave Comment