dr. Takács Ildikó Katalin takacs ildiko katalin

1995-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi karán, korábban járt az ELTE bölcsészkarának esztétika szakára is. 2001-ben a Közép-Európai Egyetem Nemzetközi Üzleti Jog szakán LL.M fokozatot szerzett, majd 2011-ben  MBA fokozatot a londoni City University, Cass Business School-ban. Dolgozott Los Angelesben és Londonban a 20th Century Fox filmstúdiónál, később az InterCom Zrt. igazgatósági tagja volt, és forgalmazási igazgatóként irányította számos magyar, és Hollywood-i film magyarországi mozibemutatóját. 2007 és 2011 között a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója volt, nevéhez számos sikeres kiállítás és fesztivál fűződik (Szemtanúk – Magyar Fotográfia a XX.században, Royal Academy of Arts, London, Check the Gate filmfesztiválok, London). 2013-ban a Mythberg Films és a Prounen Film által gyártott Határtalan elmék című német-magyar dokumentukfilm társproducere volt. 2014-től a Pioneer Pictures, filmgyártó cég jogi- és üzleti ügyek vezetője volt, majd 2015-től a D&T Budapest tanácsadó cég üzletfejlesztési igazgatója. A Magyar Kórházi Önkéntes alapítvány Kuratóriumának elnöke, emellett a Romaster Alapítvány kuratóriumának tagja.