czako-borbala-xenia  Czakó Borbála czako borbala xenia

Czakó Borbála a Magyar Köztársaság korábbi Londoni Nagykövete a Walesi herceg kezdeményezésére létrejött Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) elnöke. Jelenleg az EY Globális Igazgatója londoni székhellyel. Üzemmérnöki diplomája mellett közgazdász végzettséget szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. MBA diplomáját a CEU Business School-ban, illetve az Amerikai Egyesült Államokban végezte, 2011-ben pedig a Nemzetközi Igazgatósági Diplomát szerzett  az Institute of Directors (IOD) Londoni Királyi Intézetnél. Befektetési szakemberként a Rockefeller Incorporation-nél dolgozott New Yorkban. Ezt követően tíz évig dolgozott a Világbank-csoporthoz tartozó Nemzetközi Pénzügyi Szervezetnél (International Finance Corporation). Budapesti misszióvezetőként a Világbank-csoport speciális megbízásainak keretében végzett munkát régiós befektetésekben, az Amerikai Egyesült Államokban és Afrikában. 2002-től a magyarországi EY-nál dolgozott, majd 2003-ban vezérigazgató és regionális vezérigazgató-helyettes lett. 2007-2011 között a Magyar Köztársaság Egyesült Királyságba akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A Londoni City tiszteletbeli polgára (Freeman of The City of London).